Utbytesstudent på High School i Kanada

Utbytesstudent på High School i Kanada

Kanada är större än USA till ytan, men det bor bara cirka 30 miljoner människor där. Den storslagna och mångsidiga naturen är till största delen fortfarande alldeles orörd. De kanadensiska metropolerna Toronto, Vancouver eller Montreal kan dock i varje avseende mäta sig med andra motsvarande storstäder. De allra flesta människorna förknippar Kanada med snö, ishockey och överväldigande vinterlandskap. Det är visserligen helt riktigt men på sommaren kan det också bli mycket varmt i stora delar av landet.

Människor

Det stämmer att kanadensarna är ett natur- och idrottsälskande folk. Större delen av sin fritid ägnar de sig åt traditionella fritidsintressen som camping, fiske, båt- och segelsport, vandring och andra naturupplevelser. I Kanada talas både engelska och franska. 80 % av kanadensarna anger dock att engelska är deras modersmål. Våra värdfamiljer bor huvudsakligen i mindre tätbebyggda områden i provinserna Alberta, Nova Scotia, Manitoba och Ontario. Men skulle du vara mer intresserad av att få bo i den franskspråkiga provinsen Quebec får du höra av dig till vårt kontor så skickar vi dig mer information.

High School-systemet

Skolsystemet i Kanada liknar mycket det i USA, både vad gäller kursutbud och undervisningstider. Utbildningen anses vara mycket bra. Läroplanerna i Kanada är desamma för alla skolor i landet. Skolåret börjar i allmänhet efter Labour Day, första måndagen i september. Platserna i Kanada är ganska begränsade eftersom bara några få allmänna skolor är beredda att ta emot utbyteselever. Dessutom har nästan alla skolor övergått till att ta ut skolavgifter när de tar emot utbyteselever.

Programavgift och datum 2015-16

Engelsktalande, ett helt skolår (aug/sept - maj/juni)

94 900 SEK

Engelsktalande, en termin (aug/sept - jan och jan - maj/juni)

86 900 SEK

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag för ett helt skolår eller en termin med början aug/sept 2015: 30 apr 2014
Sista ansökningsdag för en termin med början jan 2015: 1 okt 2014

This website is using Cookies. Click here for more information OK